Prawda i Społeczeństwo – Kraśnik

Temat: Staramy się o wiosenne cuda po raz II + II + II + II + II
wynik jest podany w mlU/l to należy ten Twój wynik podzielić przez 20 (przelicznik: 1 ng/ml = 20mlU/l) i wówczas wychodzi 11,13 ng/ml czyli wszystko w normie.
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=47611



Temat: Badanie prolaktyny
Z tego co widzę, to Twoja prolaktyna jest w normie. Jest bliska tej górnej granicy, ale mój lekarz stwierdziłby pewnie, że wszystko jest w normie. Nie potrafię Ci niestety odpowiedzieć, czy ta miesiączka przedłużająca się w nieskończoność może mieć związek z prolaktyną. W przyszłym tygodniu również robię badania prolaktyny i progesteronu i śmigam z wynikami do lekarza, to go od razu zapytam. Na pewno nie zapomnę, bo mi również niedawno miesiączki wydłużały się nawet do 9 dni. Z tym, że ja raczej podejrzewam zbyt niski progesteron niż zbyt wysoką prolaktynę. Co do podwyższonej prolaktyny po godzinie od podania tabletki wynik badania powinien być 2-5 razy wyższy niż przed tabletką. Czyli u Ciebie jest nieznacznie podwyższona. Doczytałam również normy: w mlU/l norma wynosi 40-500, po...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=46068


Temat: Staramy się o dziecko!! Część XVIII
w 4dc: Estradiol - 70,36 pg/ml FSH - 5,6 mlU/ml LH-luteotropina - 5,1mlU/ml prolaktyna - 7,46 ng/ml Testosteron - 0,34 ng/ml tsh 3-generacja - 1,66 mlU/l
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=64743


Temat: Staramy się o dziecko!! Część XVIII
progesteron tylko 0,28 ng/ml i to jest do d.... wynik na pewno tylko co z reszta? jak myslicie, ktora faze przyjac jak przyjme lutealna to LH cos za wysoki, bo norma dla f.luteanej 1,00 - 11,4 a dla f.ouacyjnej 14,0-95,6 a jak przyjme f. owulacyjna to mam za niski estradiol, bo la f. owulacyjnej norma to 85,8 -498,0, dla f.lutealnej zkolei 43,8...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=64743


Temat: Wszystkie starające połączmy się!!! :))) part II
Prolaktyna 121 ( 40- 530 mlU/l ) Testosteron 4,37 ( 3,9 nmol.l ) niby w normie ale może trzeba na coś zwrócić uwagę ?
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=30252


Temat:
Hej chciałam zamieścić swoje wyniki badań: TSH = 2.63 μIU/ml (0,4 - 5,01 μlU/ml) fT4 = 16.49 pmol/l (10,3 - 30,9 pmol/l) LH = 5.98 mIU/ml (1,1-11,6 mlU/ml) FSH = 7.52 mIU/ml (2,8-11,3 mlU/ml) estradiol = 348.2 pmol/l (110 – 440 pmol/l) testosteron = 2 nmol/l (0,69-2,77 nmol/l) SHBG = 156.1 nmol/l (18,4-144 nmol/l lub 18-114 nmol/l) DHEA-S = 8.52 μmol/l (1,87 - 10,8 μmol/l) Prolaktyna: test z metoklopramidem: PRL "0" = 350.9 μIU/ml; PRL po 1h = 3613 μIU/ml; PRL po 2h = 2783 μIU/ml PRL o 2.00 w nocy = 132.6 ... Norm do prolaktyny nie podałam, bo już sama nie wiem jakie one powinny być, poza tym wszystkie zakresy referencyjne podawałam dla fazy folikularnej, gdyż robiłam badania w 6 dniu cyklu. Proszę się też nie sugerować tymi normami, gdyż nie miałam ich podanych razem z wynikami tylko wyszukiwałam je w Internecie. Nie wiem więc czy wszystkie są prawidłowe.
Źródło: hirsutyzm.fora.pl/a/a,581.html


Temat:
Maniu, podaję Ci normy: Progesteron jednostki w nmol/l faza folikularna< 0,6 – 3.6 Owulacja 1,5 – 5,5 Faza lutealna 3,0 – 68,0 Menopauza < 0,6 – 3,2 Estradiol jednostki w pmol/l Faza folikularna - 587 owulacja 124 – 1468 faza lutealna 101 – 110 menopauza - 110 LH jednostki w mlU/ml faza folikularna 1,1 – 11,6 owulacja 17 – 77 faza lutealna – 14,7 menopauza 11,3 – 39,8 FSH jednostki w mlU/ml faza folikularna 2,8 – 11,3 owulacja 5,8 – 21,0 faza lutealna 1,2 – 9,0 menopauza 21,7 - 153 Prolaktyna jednostki w mlU/ml - 40 - 530 Testosteron jednostki w nmol/l = 0,7 – 5,0 T3 ng/dl - 70,0 – 170,0 T4 ng/ml - 45 - 125 TSH ulU/ml - 0,47 – 5,01...
Źródło: jestemmamaaniola.fora.pl/a/a,45.html


Temat: Pomocy Odpowiedz z cytatem Zmień/Usuń ten post Miłam niedawno robione badanie prolaktyny z testem MTC i niewiem co oznaczaja wyniki. Prosze o pomoc bo bardzo sie martwie. Wyniki: prolaktyna w surowicy przed tabletka: 1872,1mlU/l gdzie zakres wartosci ref. jest od 33 do 580 antygen nowotworowyw surowicy: 27,3 TSH: 1,695 FT4: 14,09 prolaktyna w surowicy po tabletce : 4663,52 mlU/l prosze odpiszcie co terz co to znaczy?
Miłam niedawno robione badanie prolaktyny z testem MTC i niewiem co oznaczaja wyniki. Prosze o pomoc bo bardzo sie martwie. Wyniki: prolaktyna w surowicy przed tabletka: 1872,1mlU/l gdzie zakres wartosci ref. jest od 33 do 580 antygen nowotworowyw surowicy: 27,3 TSH: 1,695 FT4: 14,09 prolaktyna w surowicy po tabletce : 4663,52 mlU/l prosze odpiszcie co terz co to znaczy? Prolaktyna wyjściowa jest wysoka, co wskazywałoby na hiperprolaktynemię. Nie podałaś jednostek ani norm dla TSH i FT4, więc mogę się tylko domyślać reszty, a na hormonach tarczycy nie znam się do tego stopnia, może ktoś inny się wypowie. Z prolaktyną spokojnie - zazwyczaj dość łatwo daje się ją opanować. A niekiedy nawet zbyt wysoka PRL nie wpływa na zaburzenia jajeczkowania. Nie martw się, głowa do...
Źródło: naturalnemetody.fora.pl/a/a,1629.html


Temat: wyniki badania krwi
Normy do testosteronu dla kobiet są następujące: bez tabletek anty: <0,86 ng/ml (czyli do 86 ng/dl) z tabletkami: <0,10 ng/ml (10 ng/dl) czyli wszystko ok:) Prolaktyna ok, jak pisała Hanca. W fazie folikularnej (w niej się mieści 5 dzień cyklu) FSH <11 mlU/ml a LH 1,6-7,9 mlU/ml. Dla przedowulacyjnej normy to: FSH 5-16, LH 7,7-23- w tej fazie FSH byłoby za niskie....
Źródło: antyforum.pl/viewtopic.php?t=1498


Temat: STARAMY SIĘ O DZIECIĄTKO !!!! CZĘŚĆ XXIII
f.lut. 1,7-7,7 LH – 11,38mlu/ml norma: f.fol. 2,4-12,6; f.ow. 14-95,6; f.lut. 1-11,4 E2 – 92,92 pg/ml norma:f.fol. 12,5-165; f.ow. 85,8-498 f.lut. 43,8-211 PROG – 1,31ng/ml norma: f.fol. 0,2-1,5; f.ow. 0,8-3; f.lut. 1,7-27 PRL – 53,17 ng/ml norma 3,9-29,5 Zrobił mi też dzisiaj USG w prawym jajniku pęcherzyk 18mm, endometrium 7 mm. Powiedział żeby się od dzisiaj do środy włącznie starać a w ... mi jeszcze da. Mi się wydaje że prolaktyna jest nie dobra według podanych norm, a on stwierdził że nie jest tak źle tylko coś mi tłumaczył, że FSH do LH powinno...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=73442


Temat: staran czesc XII
a ja dziś odebrałam wynik prolaktyny - 743,90 mlU/L a norma to 72 - 511 A @ nadal nie ma.....
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=51039


Temat: CZEMU ZATRZYMUJE WODE POD SKÓRA?
,fT4 13.88pmol/l (norma 9.0-24.0 pmol/l) , TSH 0.856mIU/I (norma 0.35-5.5mIU/I) ,PROLAKTYNA 210.65 uIU/ml (45-375) , PROGESTERON 2.57 nmol/l (0.9-3.9) , MORFOLOGIA KRWI: LEUKOCYTY 6.72,ERYTROCYTY 4.84, HEMOGLOBINA 14.8 , HEMATOKRYT 41.2 ,MCV85, ... , % BAZOCYTOW 0.8, % LUC 3.1, CHCM 34 ,OB 2 ,znowu TSH 2.173 mlU/l , ASO 10 IU/ml, CRP 0.12 mg/l ,TSH 1.357 mlU/I MOCZ: GLUKOZA ,BILIBURINA,CIAAL KETONOWE,ERYTROCYTY,BIALKO,AZOTANY,LEUKOCYTY-negatywny , CIEZAR ... nieznacznie obnizone FSH i LH ,ESTRADIOL W NORMIE , EKG, USG JAMY BRZUSZNEJ, ECHO SERCA, RTG KLATKI, GASTROSKOPIA, SPIROPMETRIA, POSIEW NESIENIAI MOCZU WSZYSTK TO OK jestem wciaz spuchniety czy to pije...
Źródło: fbb.pl/index.php?showtopic=17494


Temat:
Oto co znalazłam na jednej stronce (www.pco.prv.pl) Hormony i ich normy: Progesteron jednostki w nmol/l faza folikularna< 0,6 – 3.6 owulacja 1,5 – 5,5 faza lutealna 3,0 – 68,0 menopauza < 0,6 – 3,2 Estradiol jednostki w pmol/l faza folikularna - 587 owulacja 124 – 1468 faza lutealna 101 – 110 menopauza - 110 LH jednostki w mlU/ml faza folikularna 1,1 – 11,6 owulacja 17 – 77 faza lutealna – 14,7 menopauza 11,3 – 39,8 FSH jednostki w mlU/ml faza folikularna 2,8 – 11,3 owulacja 5,8 – 21,0 faza lutealna 1,2 – 9,0 menopauza 21,7 - 153 Prolaktyna jednostki w mlU/ml - 40 - 530 Testosteron jednostki w nmol/l = 0,7 – 5,0 T3 ng/dl - 70,0 – 170,0 T4 ng/ml - 45 - ... - 4046 ng/ml 17 OHP 142 ng/dl czy któraś z Was orientuje się, jak wyglądają normy dla tych jednostek? bardzo proszę o pomoc, bo to dla mnie ważne.
Źródło: hirsutyzm.fora.pl/a/a,581.html


Temat: prolaktyna
Alex24 , czy znasz moze jakie sa normy prolaktyny ? ja mam cos takiego podane: 295 mlU/l , po 60 minutach 3646 mlU/l i po 120 minutach 2071 mlU/l.
Źródło: forum.antykoncepcja.pl/viewtopic.php?t=20569