Prawda i Społeczeństwo – Kraśnik

Temat: Styczeń 2011
... wyszło wtedy niby w normie, ale przy staraniu się o dzidzi było za wysokie, a do tego przeciwciała anty TPO wyszło znacznie podwyższone, więc biorę od roku euthyrox. Teraz w ciąży...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=71187



Temat: Cztery Pory Roku 2009
anty-TG 56,58 a norma 0,00 do 4,11 biore THYROSAN 50 mg 3x3 bisocard 5 mg 2x1 wczorej endokrynolog przepisal mi propranolol 40mg 3x1 ale przeczytalam na ulotce ze nie powinno sie...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=67147


Temat: Staraczek odsłona XV
Milutka trzymam kciuki za badanka W invimedzie 10 mcy temu zrobili mi to anty-TPO i wynik był ponad 1000(norma do 35) dzisiaj odebrałam wynik i przraziło mnie to , dalej mam ... wpływają, a tu okazuje się, że mogę mieć hashimoto i w dodatku nie byłam leczona na to http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3296710 Dziewczyny dołączcie do swoich badań , badanie przeciwciał anty-TPO zobaczcie na moim przykładzie...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=58237


Temat: Staramy się o dziecko, część XVI
a ja dzisiaj odebrałam wyniki przeciwciał anty TPO... i niestety, ale przy normie do 34 mój wynik to 284 Asia to ja Cię pocieszę, że ja przy tej normie to miałam...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=61448


Temat: Badania przed planowaną ciążą
... 7. anty-TPO 8. Toxoplasma g. 9. Przeciwciała antykardiolipinowe 10. Przeciwciała p/cytomegalii 11. Przeciwciała p/Herpes 1 i 2 No i oczywiście cytologia.
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=29857


Temat: NIEDOCZYNNOść TARCZYCY, TSH, WYSOKA PROLAKTYNA!
mi endokrynolog zlecil dodatkowe badania FT3 mam ponizej normy 1,3 pg/ml a powinno byc 1,4 FT4 mam ponizej normy 6,7 a powinno byc 8,0 za to przeciwciala antyTg mam 50.1 IU/ml a powinno byc max 40 p.ciala anty TPO mam 2060 a powinno byc max 35!!!! jutro mam wizyte z wynikami
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=34601


Temat: NIEDOCZYNNOść TARCZYCY, TSH, WYSOKA PROLAKTYNA!
Witam!! Mam nadzieję, że jeszcze tutaj ktoś zagląda. Jestem po dwóch poronieniach... szukam przyczyny i zaczęłam od przeciwciał antykardiolipinowych i TSH. TSH wyszła mi niby w normie. Normę jaką miałam podaną ... ciąży i mam problemy z tarczycą, ja mam wysokie anty TPO, ale endo powiedział, że to nie ma nic do moich poronień. Ja bym Ci radziła, aby nie tracić czasu(tak jak...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=34601


Temat: Staramy się o dziecko, Część XVII
Aguś mi wyszła niedoczynność tarczycy i podwyższone przeciwciała anty TPO Łykam Euthyrox i selen, ale dopiero od niecałego miesiąca, za jakieś 3 miesiące kontrola. no chyba, ze w ciążę zajde to...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=63280


Temat: Moja nadzieja :-)
Podaję Sabina listę badań. Z góry uprzedzam, że nie daję 100% pewności czy to wszystkie, które miałam i czy nazwy sa poprawne: 1. Wykluczenie zespołu antyfosfolipidowego (przeciwciała ANA, przeciwciała ACL w klasach: IgM i IgG, przeciwciała BETA 2-GLIKOPROTEINIE, antykoagulant toczniowy, APTT) 2. Przeciwciała przeciwtarczycowe w dwóch klasach IgG i IgM 3. TSH3 i TSH4 - to badania tarczycowe 4. Przeciwciała anty-TG (cokolwiek to jest ) i Anti-TPO (???) 5. odporność na białko typu C 6. Toxoplazmoza 7. CMV (Cytomegalowirus) Igg i IgM 8. Chlamydia trachomatis (to jedyne robi się poprzez wymaz z szyjki...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=54921


Temat: Staramy sie o dzieciątko. Część XIX
... na Was &&&&&& buniaaaa takiego babsztyla to wielkim łukiem mijać... dobrze, ze przynajmniej nad tarczycą się pochyliła. Ja jak zrobiłam pierwsze badania tarczycy (usg, TSH, FT4 i przeciwciała anty-TPO) w lipcu...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=66167


Temat: Staramy się o dziecko, Część XVII
... usuwane. Lekarz powiedział, że te wysokie przeciwciała mogły tak się uaktywnić wlasnie po utraconej ciąży, wiadomo zadziałał stres (podłamałam się maksymalnie...), ale ciężko coś stwierdzać, bo nigdy przedtem tego typu badan...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=63280


Temat: pogaduchy
wiosna, wiosną, a mnie telepie, bo mi jedne wyniki z tarczycy (przeciwciała anty TPO) wyszły z nadwyżką... a tak właśnie sie zastanawiałam ostatnio, czy ten zły nastrój, senność i luki w...
Źródło: strukturalne.fora.pl/a/a,11.html


Temat:
antykardiolipidowe, po kolejnej @ zrobie hormony: prolaktyna, progesteron, estradiol, anty TPO, TSH zrobilam wczesniej pozdrawiam serdecznie
Źródło: jestemmamaaniola.fora.pl/a/a,25.html


Temat: Moje objawy
Jeśli chcemy sprawdzić tarczycę w kierunku zapalenia typu Hashimoto, to samo TSH nic nie powie (oboje z synem mamy w normie). Trzeba zrobić przeciwciała anty TPO oraz anty TG. Jeśli któreś...
Źródło: forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=2431


Temat: mój problem i poszukiwanie odpowiedzi
... zlapac tachyarytmie) usg tarczycy oraz dorób FT3 i FT4 i przeciwciała anty tpo (czesto rodzinni robia tylko TSH) czynnik reumatoidalny rtg zatok rtg klatki piersiowej PA i bok dno oka u...
Źródło: forum.chlamydioza.pl/viewtopic.php?t=785


Temat: Hasimoto i cukrzyca typ 1
Witam od 6 lat choruje na cukrzyce typ 1 insulinozależną właśnie dowiedziałam sie że mam niedoczynnośc tarczycy i chorobe HASHIMOTO WYNIKI TSH -5,00ml FT4 -1,19ng FT3-2,95 pg Anty-Tg-1058IU Anty-TPO-388,0IU przeciwciała przeciwko...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=317


Temat: ee leczenie?
... od zwykłego internisty.. wiec dał mi skierowanie tylko na TSH, AspAT, ALAT, a cynk, T3,T4, wit. B12 i kwas foliowy musiałam zrobic prywatnie ..dodatkowo zrobiłam tez przeciwciała anty-TPO bo tego podobno...
Źródło: vitiligo.com.pl/forum/viewtopic.php?t=74


Temat: Okrutny Japończyk - Hashimoto
tylko te przeciwciała ciut za wysokie noooooooo, rzeczywiscie ciut tylko (spojrzalam na twoje wyniki) wiec dla tego, co wykryl twoja chorobe u mnie niedoczynnosc "podejrzewano" od wieeeeelu lat, ale dopiero teraz zrobiono anty-Tpo (przeciwciala) i wyszly... ponad 1300 (norma do 60) tak wiec ja jestem hashimotka okuta i obuta tylko oczu skosnych mi brak
Źródło: naobcasach.pl/forum/viewtopic.php?t=6970


Temat: Historia Agnieszki - czyli moja.
... Ft3, Ft4, przeciwciała Anty-TPO, usg i UWAGA: jak będziesz robić usg poproś doktora by ci zmierzył pojemność tarczycy w ml (u kobiet norma to około 18 ml) W Hashi tarczyca zanika,...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=789


Temat: Niedoczynność tarczycy
... na sobie jak to działa. Pocieszam się, ze póki co mam mało tych przeciwcial anty TPO (60 jednostek), naprawdę chore osoby mają 600-1000 i więcej. Jeszcze chcę kupić ten sok noni...
Źródło: wegetarianizm.pl/viewtopic.php?t=2967


Temat: NIEDOCZYNNOść TARCZYCY, TSH, WYSOKA PROLAKTYNA!
... 23,49 czyli bardzo wysokiego do 4,87 więc jest znacznie lepiej, biorę też selen żeby zbić trochę przeciwciała anty-TPO a miałam ich ponad 1000. W chwili obecnej zwiększono mi dawkę do 100...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=34601


Temat: Staramy się o dziecko, Część XVII
... też ide do endokrynologa z moimi wysokimi wynikami przeciwciał anty TPO, ciekawe co mi zleci... No i przez tych lekarzy wlasnie nie sądzę, ze szybko zajde w ciążę... najpierw trzeba podjąć...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=63280


Temat: nadczynnosc tarczycy a ciaza????
... całej reszty.Dodatkowo przeciwciała anty TPO.
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=849


Temat: NIEDOCZYNNOść TARCZYCY, TSH, WYSOKA PROLAKTYNA!
są kobiety z Hashimoto, które zachodzą spokojnie w ciążę i rodzą zdrowe dzieciaczki, także to nie zalezy pewnie tylko od tego. Na zbicie anty-TPO podobno skuteczny jest SELEN (piszę podobno bo...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=34601


Temat: Hormony cz.pierwsza
-- Wpływ przeciwciał przeciwtarczycowych na płodność i utratę ciąży.---- Częstość występowania przeciwciał przeciwtarczycowych w surowicy krwi kobiet z nawracającymi poronieniami, poronieniami sporadycznymi czy cierpiących na niepłodność wydaje się być wyższa w porównaniu z grupą kontrolną kobiet w wieku rozrodczym bez poronień w wywiadzie . Znaczenie tego powiązania jest jednak niejasne. Istnieje szereg hipotez dotyczących związku pomiędzy obecnością przeciwciał przeciwtarczycowych a zwiększonym ryzykiem poronień. Pierwsza z nich zakłada, że wysokie miano przeciwciał przeciwtarczycowych jest wykładnikiem utajonej, łagodnej niedoczynności tarczycy. Potwierdzeniem tej teorii może być fakt, że kobiety, u których stwierdza się w surowicy krwi przeciwciała przeciwtarczycowe mają wyższy poziom TSH niż kobiety, u których nie stwierdza się przeciwciał. Druga z teorii zakłada , że przeciwciała przeciwtarczycowe są markerami uogólnionej reakcji autoimmunizacyjnej organizmu matki przeciwko jednostce płodowo-łożyskowej, w przebiegu której może dojść do poronienia. Przeciwciała przeciwtar-czycowe należą do klasy IgG i łatwo przechodzą przez łożysko, a ich stężenia w surowicy płodu stopniowo narastają, przewyższając w okresie przedporodowym stężenia w surowicy matki. Przeciwciała przeciwtarczycowe - to przeciwciała skierowane przeciwko składnikom gruczołu tarczowego, oznaczane w diagnostyce metodami radioimmunologicznymi lub immunochemicznymi. Znane są następujące przeciwciała przeciwtarczycowe: * anty-TSHR - przeciwciała przeciwko receptorom TSH (występują w chorobie Graves-Basedowa) * anty-TPO - przeciwciała przeciwko peroksydazie tarczycowej * anty-TG - przeciwciała przeciwko tyreoglobulinie * anty-NIS - przeciwciała przeciwko białku części wewnętrznej błony komórkowej tyreocytów (zaburzają transport anionów jodkowych i kationów sodowych do wnętrza tyreocytów) * anty-megalina - przeciwciała przeciwko megalinie - receptorowi zlokalizowanemu na luminalnej powierzchni niektórych komórek epitelialnych (rola w procesach autoimmunologicznych mniej udokumentowana) Przeciwciała anty-TG i anty-TPO występują w przebiegu autoimmunologicznego zapalenia tarczycy.
Źródło: ginekologia.fora.pl/a/a,17.html


Temat: Wyniki EKG, niemoc lekarzy, liczne objawy-proszę o pomoc
... przeciwciała są wysoko ponad normą: anty-TG 113 anty-TPO 1300 W trakcie diagnostyki wykluczono zapalenie mięśnia sercowego, boreliozę, wady serca, nadczynność/niedoczynność tarczycy. Załączam link do swoich wyników badań ekg, pierwsze 3 zdjęcia...
Źródło: marfanforum.pl/viewtopic.php?t=2354


Temat: dziwne objawy-prosze o pomoc!
mam już wyniki TSH 1,342 (0,25-5,0) ft3 4,56(4-8,3) ft4 13,38 (9-20) Przeciwciała anty TPO 41,7 (0-78) wygląda na to,ze wszystko ok więc gdzie jeszcze szukać przyczyny mojego stanu zdrowia?Proszę pomóżcie
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=405


Temat: Bielactwo a tarczyca
... zostały opublikowane badania, które mogą Cię zainteresować. Dotyczą związku przeciwciał przeciw peroksydazie tarczycowej (anty-TPO) z vitiligo. Wykazano w nich, że przeciwciała te znacznie częściej wystpują u chorych na vitiligo, szczególnie u...
Źródło: vitiligo.com.pl/forum/viewtopic.php?t=48


Temat: Bielactwo a tarczyca
mam takie małe pytanie czy przy bielactwie ma się podwyższone przeciwciała anty TPO i TG?? robiliście takie badania??
Źródło: vitiligo.com.pl/forum/viewtopic.php?t=48